Novosti

dec 2019

Kompanija Konvar donirala opremu Institutu za neonatologijiu

Kompanija Konvar donirala opremu Institutu za neonatologijiu

Kao društveno odgovorna kompanija svesna svakodnevnih problema sa kojima se susreću zdravstvene ustanove u Srbiji, a u cilju unapređenja uslova boravka prevremeno rođene dece u Institutu za neonatologiju u Beogradu, kompanija Konvar ovoj ustanovi donirala je opremu u vrednosti od 1,8 milion dinara, koju čine ink ubator C2000 i transkutani bilirubinometar proizvođača Dräger Medical.

„Donacija Institutu za neonatologiju predstavlja investiciju u budućnost dece i veoma smo ponosni što smo bili u prilici da obezbedimo inkubator i transkutani bilirubinometar ovoj instituciji. Obilaskom Instituta uverili smo se da će oprema koju smo donirali sigurno doprineti boljim uslovima u lečenju prevremeno rođenih beba. Kompanija Konvar ima razvijenu kulturu društveno odgovornog poslovanja i trudićemo se da i ubuduće učestvujemo u sličnim akcijama, sa prioritetom da pomognemo deci”, izjavio je Miloš Petrović, direktor kompanije Konvar, preduzeća za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering.

Direktorka Instituta za neonatologiju Prim. dr sci. med Milica Ranković Janevski je zahvalila na donaciji koja predstavlja veliku pomoć u lečenju prevremeno rođene dece. “Inkubator je deo medicinske opreme koja je neophodna da našim malim bebama, pored šanse za život, omogući najkvalitetniji tretman i ishod lečenja. Glavna funkcija inkubatora je da bebama sa najsloženijim zdravstvenim problemima omogući zaštitu od rashlađivanja, infekcije, buke, adekvatnu primenu dodatnog kiseonika, monitoring i minimalno uznemiravanje. Svima koji radimo sa novorođenim bebama želja je da bolne procedure svedemo na minimum, to je i imperativ savremene neonatologije, stoga je aparat kojim se određuje nivo bilirubina preko kože, potpuno bezbolno i brzo, veoma dragocen, jer uapređuje kvalitet rada i lečenja”.

Institut za neonatologiju leči 20-25 odsto od ukupnog broja prevremeno rođene dece koja se godišnje rode na teritoriji Republike Srbije i preko 50 odsto onih rođenih sa težinom ispod 1500 grama. Lečenje i nega ove veoma vulnerabilne i rizične populacije je veoma zahtevan, složen i delikatan posao. Da bi se postigli optimalni rezultati, najviši stepen preživljavanja i kvalitet života, neophodno je da u svakom momentu budu obezbeđeni visoki stručni kadar, oprema, prostor, kao i svi prateći uslovi za dijagnostiku, lečenje i negu.

Konvar d.o.o.

Društvo za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering.   

Pratite nas i na društvenim mrežama

Konvar d.o.o. Beograd