Novosti

sep 2017

Konvar rekonstruiše magistralni toplovod preko mosta Gazela - Potpisan ugovor vredan 3,96 miliona €

Konvar rekonstruiše magistralni toplovod preko mosta Gazela - Potpisan ugovor vredan 3,96 miliona €


U prostorijama Ministarstva rudarstva i energetike, 19.09.2017., potpisan je ugovor za rekonstrukciju magistralnog toplovoda preko mosta Gazela. Ugovor su potpisali direktor Beogradskih Elektrana, g-din Goran Aleksić, i direktor kompanije Konvar d.o.o., g-din Nenad Pavlović. Projekat rekonstrukcije magistralnog toplovoda preko mosta Gazela se finansira iz kredita Nemačke razvojne banke (KfW).

Magistralni toplovod ispod mosta „Gazela“, dugačak oko 1km trase, kompletno će biti rekonstruisan do početka grejne sezone 2018/2019. Ovaj projekat trebalo bi da doprinese povećanju kapaciteta i proširenju grejnog područja Toplane „Novi Beograd. Kompletna rekonstrukcija ovog magistralnog toplovoda podrazumeva ugradnju predizolovanih cevi većeg prečnika DN750 umesto DN600, sa znatno boljom termičkom izolacijom.

Rekonstrukcijom i proširenjem kapaciteta ovog magistralnog toplovoda biće stvoreni preduslovi da se iz Toplane „Novi Beograd” snabdevaju objekti koji se nalaze na desnoj obali Save, a biće omogućena i toplifikacija još nekoliko grejnih područja kao što je aktuelni projekat revitalizacije, rekonstrukcije i izgradnje prostora oko mosta i Železničke stanice poznatog pod imenom Beograd na vodi, zatim Prokop i Senjak (gde će biti ugašene i lokalne kotlarnice na mazut) - kaže direktor Konvar-a Nenad Pavlović.

Konvar d.o.o.

Društvo za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering.   

Pratite nas i na društvenim mrežama

Konvar d.o.o. Beograd